Huishoudelijke hulp

HULP BIJ HET HUISHOUDEN

Raakt u op leeftijd of bent u (tijdelijk) om een andere reden niet goed in staat om huishoudelijke werkzaamheden te verrichten? Alea Care helpt u dan graag, zodat u zonder zorgen in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

Huishoudelijke ondersteuning is bedoeld voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben in verband met fysieke en/of psychische klachten. De huishoudelijke ondersteuning die Alea Care biedt is vrij breed, zowel licht als iets zwaarder huishoudelijk werk worden door ons aangepakt. Het doel is u te ontzorgen van taken en het toveren van een glimlach op uw gezicht als de woning door ons weer fris en netjes achtergelaten wordt. Een opgeruimd huis betekent vaak ook een opgeruimd hoofd. Het bieden van rust en zekerheid aan onze cliƫnten is voor ons erg belangrijk. Vanwege de terugkerende schoonmaakmomenten ondersteunen wij met het opbouwen van een wekelijkse structuur. Vanwege de korte lijnen waarmee Alea Care intern communiceert worden eventuele bijzonderheden, vragen of ontevredenheden direct opgepakt en verholpen.

Indicatie

Op landelijk niveau zijn er verschillende afspraken gemaakt met betrekking tot de verschillende vormen van huishoudelijke ondersteuning. Afhankelijk van de Gemeente waar u woonachtig bent kunnen deze iets verschillen van elkaar. Indien u in aanmerking wilt komen voor hulp bij de huishouding, kunt u deze op basis van een indicatie vergoed krijgen van de gemeente waarin u woont.

 

Kosten
Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en of Jeugdwet

Valt uw zorg onder de Wlz, Wmo en of de Jeugdwet, dan worden de meeste kosten vergoed. U dient alleen een eigen inkomensafhankelijke bijdrage te betalen. Het is een vast bedrag wat per gemeente verschilt. Voor meer info en het berekenen van uw eigen bijdrage kunt u kijken op de website van het CAK.

Aanvullende Diensten (Particulier)

Alea Care biedt naast de zorg ook diverse aanvullende diensten. Van maaltijdenservice tot tuinonderhoud.

Indien u behoefte heeft aan extra diensten, en deze zijn niet opgenomen in uw indicatiestelling door de gemeente kunt u deze toch krijgen via onze particuliere aanbod. Deze zijn dan voor uw eigen rekening. Hierdoor ziet u een overzicht van de mogelijkheden.

  • Extra huishoudelijke ondersteuning/ Schoonmaak
  • Maaltijden
  • Boodschappen
  • Tuinonderhoud
  • Glazenwasservice
  • Kleine klusjes in en rondom het huis
  • Kindzorg

 

Meer weten & aanmelden

Wilt u meer weten of direct een huisbezoek aanvragen? Neemt u dan contact met ons op via 088-6003300 of info@aleacare.nl.